Regen, regen, regen!

Geplaatst op 12 sept 2015

Regen, regen, regen!

Regen, regen, regen!

Door naar de tweede ronde! Wat een feest! Achteraf ging het eigenlijk vrij eenvoudig, maar wat was het spannend! Tijdens de opnames wisten we niet hoe de andere teams het eraf hadden gebracht en dan zit je daar in een halve kring rond Tooske en de zenuwen gieren door je lijf. Natuurlijk wist ik dat we in het eerste spel, dankzij Ajouad, veel verschillende vogels hadden gescoord, een gedeelde eerste plaats met Arjan & Gallyon, maar onze Grauwe Gans was niet heel erg groot en wie weet heeft een ander team een 'patatmeeuw' of een tamme Turkse Tortel gevonden en staat die beeldvullend op de foto… Gelukkig viel het mee, maar wat een stress!

En toen op naar de Biesbosch. Het was denk ik voor het laatst in Papoea Nieuw Guinea dat ik zulke hoosbuien over me heen had gehad. Absurde hoeveelheden water kwamen er naar beneden, net toen wij per kano op zoek waren naar een plek waar we alleen coördinaten van hadden. Sowieso al geen gemakkelijke opdracht, maar de omstandigheden waren nu wel erg demotiverend. We hadden regenpakken aan, maar waar evengoed geheel doorweekt. Ik was in het dorpshuis, waar de aflevering, net als vorige week, op groot scherm werd getoond, en moest zo lachen om Ajouad: “nu wil ik je mannelijkheid voelen, Klaas!” roept hij als we in de kano proberen om Arjan en Gallyon enigszins bij te houden. Hun voordeel (zeker 10 minuten) was wel heel erg groot en feitelijk was de achtervolging kansloos, maar wat hebben we ons best gedaan en wat gingen we waanzinnig hard in die kano.

Ik moest ook erg lachen om mezelf: “ik wil naar Peru, ik wil naar Peru”, maar ik weet nog dat de regen zo absurd hard was, dat ik onder normale omstandigheden gedacht zou hebben van tsja, je kunt mij nog meer vertellen, maar dit is waanzin. Dan is zo'n doel wel ergens goed voor! En je weet nooit of het ook daadwerkelijk daartoe leidt, maar het helpt echt!

Wat een spannende wedstrijd en wat een vuur zie ik bovenkomen bij mijn teamgenoot Ajouad, prachtig! Ik zie in hem echt een aantal kenmerken die essentieel zijn voor een echte vogelaar: fanatisme, doorzettingsvermogen, maar ook relativeringsvermogen en humor.

Helaas moeten we in de tweede opdracht opnieuw onze meerdere erkennen in Gallyon en Arjan. Hebben we ons teveel gefocust op een overvliegende Zeearend van 10 punten of zaten we op de verkeerde plekken voor Pijlstaart, Matkop of Watersnip? Wie zal het zeggen? Misschien dat de Veluwe uitkomst biedt?

Heb je aflevering 2 gemist? Kijk hem hier! Blijf kijken!

Halve- en hele-dag-safari's en weekends

Voor meer info en opgave voor één van onderstaande activiteiten stuur een mail aan Klaas de Jong-Calidris ...

Voorbeelden van recente projecten

...

Voor BirdingBreaks, de reisorganisatie die vogelvakanties over de hele wereld organ...

birds.jpg

Contact

Voor boekingen en meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen

Klaas de Jong, Calidris
Telefoon: 06-21809865
E-mail: info@vogelsoptexel.nl

Postadres:
Klimpstraat 39
1795 AN De Cocksdorp

Twitter: @klaastexel
Facebook: klaas.de.jong

© 2017 Calidris, alle rechten voorbehouden.

Please publish modules in offcanvas position.

logo

Vogelsafari's

Reserveer een safari online in de agenda als daar nog plaats is óf geef per mail of telefoon de datum van je voorkeur door.
Lege dagen zijn (onder voorbehoud) beschikbaar voor een halve- of hele-dag-safari.

Wilt u een excursie boeken of meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-21809865.