Texelse Vogelsafari's

Geplaatst op 3 sept 2015

Texelse Vogelsafari's

Halve- en hele-dag-safari's en weekends

Voor meer info en opgave voor één van onderstaande activiteiten stuur een mail aan Klaas de Jong-Calidris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Halve- en hele-dag-safari's

Tijdens de vogelsafari’s over Texel laat ik je het mooiste van het eiland zien. Van de zenuwachtige strandlopers die zich klaarmaken voor vertrek, tot het uitvliegen van de jonge kiekendieven. En van de sympathiek-kijkende Stormmeeuw tot de fascinerende Groenpootruiter. De vogelsafari’s bieden het hele jaar een blik op tientallen vogelsoorten.

Halve-dag-safari: €37,50 per persoon (inclusief koffie of thee en een lekkere koek), kinderen t/m 8 jaar €32,50.

Hele-dag-safari met lunch: €95,00 per persoon (inclusief koffie of thee en een lekkere koek en een heerlijke biologische en Texelse lunch). Voor de Texelse en biologische lunches tijdens de hele-dag-safari's werkt Calidris samen met Texelse cateraars, zoals Brasserie Rebecca, Pastorie de Waal, Lokaal 16, Catering di Door, Smakelijk & Meer, etc.

Ik haal u op van de boot of van uw vakantieaccommodatie op Texel en we bezoeken verschillende vogelgebieden op het eiland. In de Vogelsafaribus zijn verschillende Zeiss-verrekijkers te leen. Je kunt één of enkele modellen uittesten tijdens de vogelsafari.

Boek nu door te klikken in de agenda op deze website of neem telefonisch of per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. contact op, want vol is vol!

(NB. huisdieren kunnen niet meegenomen worden in de vogelsafaribus. Er is wel een Texelse Hondenuitlaatservice die voor een zeer schappelijke prijs op uw hond past, vanaf €10,- per vogelsafari)

Weekendsafari's

Weekendsafari: vanaf €360,- per persoon. Twee overnachtingen, geheel verzorgd, alle maaltijden van vrijdagmiddag tot zondagmiddag, professionele begeleiding op gebied van vogelherkenning, gebruik van vogelboek/verrekijker/fototoestel, etc.

Programma weekendsafari (bijvoorbeeld de BirdingBreaks-Texelweekends of de ROOTS/Vogelmagazine-weekends*

 • Vrijdag (boot 9.30 uur)
  Rit langs de oostkant van Texel, met enkele stops op zoek naar steltlopers.
  Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.
 • Zaterdag
  Vroege-vogel-wandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan de Robbenjager, de Tuintjes en de Slufter. Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels. Bezoek aan Utopia en de Schorren. Diner en overnachting in hotel Prins Hendrik.
 • Zondag
  Vroege-vogel-wandeling voor het ontbijt (optioneel). Ontbijt in hotel Prins Hendrik. Bezoek aan Thijsse’s Vogelparadijs polder Waal & Burg, Westerduinen en de Dennen (het Texelse bos). Biologische en Texelse lunch op een locatie met uitzicht op vogels.
  Wandeling over de zuidpunt, langs de Mokbaai en de Horsmeertjes. Boot omstreeks 14 à 15 uur.

NB. voor deze tocht hoeft er geen auto mee naar Texel. De overtocht voor voetgangers kost slechts €2,50.

Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor weekends en weken, bijvoorbeeld via BirdingBreaks.nl en Beleefdewaddennatuur.nl.

* de programma-indeling is onder voorbehoud en kan wijzigen afhankelijk van het weer, het getij, recente waarnemingen, voorkeuren van deelnemers, etc.

Halve- en hele-dag-safari's en weekends

Voor meer info en opgave voor één van onderstaande activiteiten stuur een mail aan Klaas de Jong-Calidris ...

Voorbeelden van recente projecten

...

Voor BirdingBreaks, de reisorganisatie die vogelvakanties over de hele wereld organ...

birds.jpg

Contact

Voor boekingen en meer informatie kunt u altijd contact met mij opnemen

Klaas de Jong, Calidris
Telefoon: 06-21809865
E-mail: info@vogelsoptexel.nl

Postadres:
Klimpstraat 39
1795 AN De Cocksdorp

Twitter: @klaastexel
Facebook: klaas.de.jong

© 2017 Calidris, alle rechten voorbehouden.

Please publish modules in offcanvas position.

logo

Vogelsafari's

Reserveer een safari online in de agenda als daar nog plaats is óf geef per mail of telefoon de datum van je voorkeur door.
Lege dagen zijn (onder voorbehoud) beschikbaar voor een halve- of hele-dag-safari.

Wilt u een excursie boeken of meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-21809865.